ΑΡΘΡΑ |
Μουσική: Pink Floyd - H επανένωση
Φανταστείτε στα αυτιά σας τους ήχους του Shine on You Crazy Diamond.
Ok;
Τώρα μπορείτε να συνεχίσετε την ανάγνωση..
Ξημέρωμα Δευτέρας! 1.30 μετά τα μεσάνυχτα. Πριν 24 ώρες οι Floyd ενώθηκαν για μια συναυλία. Για 4 τραγούδια, για την ακρίβεια. Το παλαβό αστέρι έδυσε πριν 10 χρόνια περίπου.. Το τρελό αστέρι ξαναανέτειλε.
Οι Floyd γέρασαν από τα τελευταία ραντεβού στο Earls Court στο Λονδίνο. Πέρασαν 10 χρόνια από τότε. Και 24 χρόνια από την τελευταία εμφάνιση και των 4 και πάλι στο Earls Court. Πιο πολύ από όλους γέρασε ο Gilmour. Ένας γέρος άνθρωπος με δύο παρανοϊκά γαλανά μάτια. Άραγε είναι ευλογία να πέσει η ματιά του πάνω σου, ή κατάρα;
Οι Floyd έπαιξαν το Breathe και όλα ήταν ακόμη χαλαρά. Έπαιξαν το Money και στην ώρα του σόλο στην κιθάρα, είδα το πρόσωπο του Gilmour να συσπάται. Στο Wish you Were Here η σπασμένη (απίστευτα πολύ) φωνή του Waters μου έκανε τόση εντύπωση.. ο Gilmour ήταν άψογος. Αυτός ο άνθρωπος δεν επιτρέπει στον εαυτό του να εκτεθεί ούτε ελάχιστα στη απόδοσή του.
Ακολουθεί το τραγούδι του nick μου. Εδώ τα πράγματα πλέον αρχίζουν να γίνονται ανεξέλεγκτα. Η φωνή του Waters σαν να αποκτάει κάτι από εκείνη την ανεξήγητη γοητεία της.. "Hello, is there anybody in there".. το στομαχάκι με προειδοποιεί, δένεται κόμπο. Στο ρεφρέν ο Gilmour με πάει 25 χρόνια πίσω στα θρυλικά live του Wall οπου εμφανίζεται στην κορυφή του τείχους και τραγουδάει "There is no pain you re reciding". Πρώτο σολάκι και η ένταση γίνεται ακόμη πιο έντονη. Είδατε το χαμόγελο που έσκασε ο David στον Mason; O Mason και ο Gilmour με συγκίνησαν τόσο πολύ. Κάποια στιγμή τον βλέπω με κλειστά τα μάτια να χτυπάει τις μπαγκέτες, σαν να ζει σε όνειρο. Δεύτερο κουπλέ, δεύτερο ρεφρέν και τελικό σόλο.. Το τελευταίο live δίλεπτο στην ιστορία των Pink Floyd;;; Μακάρι να μην είναι.. τι δεν θα έδινα να μην είναι!!
Αυτό που βλέπω εκείνη τη στιγμή δεν περιγράφεται όμως. Αμφιβάλω αν κάποιος που τους έβλεπε στους δέκτες του δεν ανατρίχιασε, δεν ένιωσε τη χημεία τους. Την έκφραση του Mason να βλέπατε μόνο, μόνο αυτό. Ο Wright σηκώνεται από την θέση του, ο Waters χτυπιέται, ο Gilmour με τα γεμάτα chorus kai distortion χτυπήματα του πιάνει όλη τη μαγεία του σόλο και οι 60άρηδες γυρνούν πίσω, γίνονται 20χρονα παιδιά, χτυπούν με όλη τους τη δύναμη τα όργανά τους.
Δεν είμαστε πια στα 2005, ήμαστε στα late 60s, τότε που οι Floyd ξεκινούσαν τους ψυχεδελικούς πειραματισμούς τους και αναπόφευκτα κέρδιζαν τον κόσμο. Ο χρόνος δεν είναι τόσο αμίληκτος τελικά. Ή μήπως είναι; Λέτε απλά να διαισθάνθηκαν ότι ήταν η τελευταία τους στιγμή και θέλησαν να την απολαύσουν όσο γινόταν πιο έντονα;
Δεν θα μου το επιτρέψω να εστιάσω σε κουτσομπολιά και άσχημα σημεία της επανένωσης. Ήταν η επανένωση των Pink Floyd και αξίζει τεράστιος σεβασμός στο γεγονός.
"The sun is the same in a relative way but you re older
shorter of breath one day closer to death"
Και αν προλάβουμε, δεν πειράζει.. αυτό που με τρομάζει είναι μήπως δεν προλάβουμε να κάνουμε όσα ονειρευτήκαμε..
Ευλογημένη μέρα η 3η Ιουλίου..
Καληνύχτα!
Y.Γ.1: Ο Bob Gedolf, ο εμπνευστής του Live 8, είναι εκτός των άλλων και ο πρωταγωνιστής της ταινίας The Wall
Υ.Γ.2: Ο Johnny Depp σκέφτεται να φτιάξει μια ταινία η οποία θα βασίζεται στη ζωή του Syd Barrett
από Gabriel_Knight De xerv giati mpike 1 h bathmologia. Egv 5 ebala. Anyway pragmatika anatrixiasa. Eidika sto wish u were here kai sto comfortably numb hmoun etoimos na balv ta klammata. Thee mou h fvnh tou gilmour einai idia kai aparalakth!!! Kai oi 4 fantastikoi me tromerh xhmeia. Eferan sto nou alles epoxes. Pantvs otan akous tou Floyd meta pvs einai dynaton na parakolouthiseis tous ypoloipous pou symmeteixan sto live8? Makari na otus dv kapote apo konta,........
από led_zeppelin μακαρι να γινει κατι και να τα βρουνε ο waters με τον gilmour.... οσο του χαμογελουσε ο πρωτος, τοσο τον εγραφε ο δευτερος. πολυ καλο το αρθρο σου Γιωργο, συγχαρητηρια.
| | |
|
|
|