ΑΡΘΡΑ
Μουσική: Moon Safari - Air

Επί περίπου 1 χρόνο ακούω για αυτούς τους περίφημους Air. Επί καιρό δεν είχα παρά ένα κομμάτι τους, το ορχηστρικό “Bodies”, που αν και με είχε προϊδεάσει ιδιαίτερα θετικά, δεν με είχε βοηθήσει να καταλάβω περί τίνος πρόκειται. Ηλεκτρονική μουσική, chill out, ροκ, ποπ, progressive, disco; Οι απορίες μου λύθηκαν όλες, ως δια μαγείας, όταν έπεσε στα χέρια μου ο καταπληκτικός δίσκος “Moon Safari”. Δεν μπορούσα να κατατάξω κάπου τους Air (όχι ότι κάτι τέτοιο χρειάζεται), γιατί απλά πρόκειται για ένα γκρουπ που καταφέρνει να δημιουργήσει τον δικό του ξεχωριστό ιδιαίτερο ήχο.

Ήταν κάπου γύρω στα 1998, όταν οι Γάλλοι Air παρουσιάζουν τον νέο τους δίσκο. Oι κύριοι Jean-Benoit Dunckel and Nicholas Godin δημιούργησαν ένα αν μη τι άλλο ξεχωριστό έργο. Ο δίσκος “Moon Safari” είναι ένα ιδιαίτερο δημιούργημα που κινείται στα μονοπάτια της σύγχρονης ποπ, με σαφές trip hop, ηλεκτρονικές, ακόμη και funk επιρροές. Αιθέρια φωνητικά, ειδικά εφέ, υπέροχα ηλεκτρονικά samples, ήχοι εγχόρδων και πνευστών, loops κρουστών, ρυθμοί άλλοτε αργόσυρτοι και άλλοτε γρηγορότεροι, έντονη χρήση percussion είναι μερικές από τις ψηφίδες που συμπληρώνουν το παζλ αυτού του άλμπουμ. Ένα ημι-instrumental άλμπουμ, που σίγουρα χαλαρώνει και ταξιδεύει τον ανυποψίαστο ακροατή. Τους εκτίμησα πολύ, η αίσθηση που αφήνουν είναι πολύ όμορφη.

Μερικά κομμάτια του δίσκου οριοθετούν την απόλυτη chill out μουσική. Το υπέροχο instrumental “La femme D’argent”, με κάνει να νιώθω μια απέραντη γαλήνη, εξάλλου είναι η πρώτη φορά που ακούω τέτοια μουσική και τα συναισθήματα είναι αρκετά πρωτόγνωρα. Το hit “Sexy boy” είναι ένα διαμαντάκι της σύγχρονης ψυχεδελικής ποπ. Χαλαροί ήχοι, ένα κολλητικό ρεφρέν και μερικές όμορφες μελωδίες είναι αρκετές για να δημιουργήσουν ένα μικρό ποπ αριστούργημα. To κομμάτι, ωστόσο που με κέρδισε κυριολεκτικά ήταν το θαυμάσιο ορχηστρικό “Talisman”, ενώ το “Le voyage De Penelope” μοιάζει να είναι η συνέχεια του, συμπληρώνοντας ένα ερέθισμα για απίστευτη γαλήνη. To χαλαρωτικό τους groove με συνεπήρε, οι στιγμές έντασης στο σωστό μέτρο, με έκαναν να αισθανθώ τον παλμό της μουσικής και να την απολαύσω. Το οικείο (προφανώς το έχω ακούσει σε κάποιο bar) “All I need”, είναι ένα πανέμορφο τραγούδι που σε κερδίζει πρώτα από όλα με τα υπέροχα φωνητικά της guest Beth Hirsch. Επίσης το μελαγχολικό “New star in the sky”, με έντονη χρήση samples, πιάνου και “ηλεκτρονικά” φωνητικά ενισχύει την αίσθηση ότι αυτό το άλμπουμ δεν έχει χώρο για μέτρια κομμάτια. Τέλος, ακόμη και ήχοι ηλεκτρικής κιθάρας κάνουν δειλά δειλά την εμφάνισή τους στο εξίσου όμορφο και αρκετά δυναμικό “Remember” ενώ υπάρχει και η τρυφερή chill out μπαλάντα “You make it easy”, όπου τα γυναικεία φωνητικά (για τα οποία υπεύθυνη είναι πάλι η Beth Hirsch) κλέβουν την παράσταση για άλλη μια φορά.


Αν θέλετε να δοκιμάσετε τις συγκινήσεις της chill out μουσικής, θα ήταν μια καλή ιδέα να ξεκινήσετε με τον εν λόγω δίσκο. Με ενθουσίασε και μου έδωσε αφορμή να αρχίσω να ψάχνω νέα μουσικά μονοπάτια. Ακούω το πανέμορφο “Talisman” κλείνω τα μάτια μου και ξαφνικά βρίσκομαι στο beach μπαράκι στην αγαπημένη μου παραλία, στη Χίο, τα κύματα σκάνε στην αμμουδιά και εγώ χαλαρώνω ακούγοντας την μουσική που με κάνει να χαμογελάω.. εσείς;
18/3/2004, Comfortably-numb


από Nasos
Ok, το θέλω ΤΩΡΑ!!!!!!

από Dazed_and_confused
Καταπληκτίκο album, με την πρώτη ακρόαση το αγάπας! Το έχω κατατίμησει τις τελευταίες δύο μέρες στο σταθμό, το έβαλα και 2 φορές repeat να παίζει xex.

Τραγούδια που ξεχωρίζουν για μένα:
All i need (το έψαχνα καιρό)
La femme d'argent
και Talisman..

¶Λλο πράγμα!!!!
 
 
MENU
   
CLUBS
Led Zeppelin
Pink Floyd
Red Hot Chili Peppers
Rory Gallagher
Ξύλινα Σπαθιά
Nine inch Nails
ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ
Online
Επισκέπτες: 29       Εγγεγραμμένοι: 0



Επισκεψιμότητα Ιανουαρίου (webalizer)
Εμφανίσεις: 16047 (καθημερινά) , max: 28288
Επισκέπτες: 1999 (καθημερινά), max: 2765

Μέλη
Τελευταία: qitxpvkqjj , wmianzqpjd , carpinteyroiwf,
Συνολικά: 7161

Γενέθλια
23/05: poison_heart
24/05: Tzina
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ
Ποια όμαδα θα διακρίθει στην Ευρώπη φέτος;
Ολυμπιακός
Παναθηναϊκός
ΑΕΚ
Καμία


Αποτελέσματα
Ψηφοφορίες
Ψήφοι: 862
Σχόλια 3
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
 
Web rockarolla.gr

WeHellas - Ανέκδοτα - Comfis - Add your photos - Celebs - MySpace Backgrounds - Polyphonic Ringtones - Freestuff